fejlec

Gépi, kézi vakolás

Cégünk külön  kézi ill. gépi vakolási munkálatokat is vállal

 Családi házakkal kapcsolatos szolgáltatásaink a következők:

Pár szóban a gépi vakolás technológiáról, rövid ismertető a teljesség igénye nélkül:

A gépi vakolás előnyei:

A gépi vakolás korunk építőipari igényeinek és a kor színvonalának megfelelő, modern, ma már széles körben elterjedt módja az épületek vakolási munkálatainak. A hagyományos vakolással ellentétben a felhordás vakológéppel történik a szakszerűen előkészített felületre. A vakológép a gyárilag előkevert (kötőanyagot és adalékanyagokat egyaránt már tartalmazó) zsákos, vagy silotartályban leszállított anyagból keveri folyamatosan a felhasználásra kerülő vakolóhabarcsot. Ennek megfelelően a kész vakolat (szakító)szilárdsága kötőanyag és adalékanyag azonos arányából következően mindenhol azonos, a hagyományos betonkeverővel kevert mész-cement-homok vakolatokkal szemben. Az előkészítés során, a vakolandó munkaterületen a falazati pozitív sarkokat és éleket ragasztással a méretre vágott, a vakolat vastagságának, felületi síknak megfelelően felhelyezett fém élvédőkkel látjuk el. Az élvédők szerepe, hogy a vakolat éleinek egyenességét adják, másrészt leütődések ellen védik a vakolt éleket a továbbiakban. A nyílászárókat öntapadó szegélyű takarófóliákkal védjük meg, vagy utólag helyezzük el. Az esetleges nyílászárók részére szabadon hagyott nyílásokat ideiglenes fa vezető lécekkel készítjük elő, melyek vakolás után kivehetők, és a nyílászáró elhelyezhető. A felületet vakolás előtt megfelelően portalanítjuk, az alkalmazott vakolóanyaghoz előírt előfröcskölőt alkalmazzuk. A vakológép a por alaku vakolóanyagot automatikus víz hozzáadásával megfelelő konzisztenciájúra keveri, majd továbbítja egy munkatömlőn a felhasználás helyére. A munkatömlőn lévő vakolópisztoly a habarcsot levegő segítségével hordja fel a felületre. A levegőt a vakológépen üzemelő légsűrítő berendezés szolgáltatja. A rendszer nyomásvezérelt, a vakolópisztolyon lévő levegőcsappal indítható és állítható le a habarcs felhordása. A felhordott vakolóanyag bedolgozása a felületen alumínium h profil léccel, libellával és aluminium lécekkel történik. Megfelelő szikkadás után a felület anyagában simítható és glettelhető, vagy símítóréteg felhúzásával simítható és glettelhető. Glettelt felület esetén két réteg festőgletteléssel a felület minden esetben festhető minőségű lesz.

Miért érdemes a gépi vakolást választani?
- kitűnő, állandó minőségű alapanyag
- rendkívül gyors, hatékony munkavégzés (3-4 fős brigád, 100-120 négyzetméter/nap teljesítmény)
- méretpontosság, sík és függőleges felületek, anyagában glettelt felületi kialakítás
- repedésmentesség
- nincs maradék anyag
- tisztább munkavégzés
- kedvezőbb ár

Műszaki leírás:
Gépi vakoláshoz szükséges feltételek:
Villany áram: 230 / 380V 32A
Víz: min. 2/5 bar

Belső gépi vakolás
Az alapanyagok összetétele szerint a belső terekben kétféle gépi vakolatot alkalmazunk:

a) Belső gépi vakolás - mész-cement gépi vakolatok

Ez a vakolat felel meg a régi, hagyományos „malternak”. Ugyanazokból az anyagokból áll a keverék, de ellenőrzött, gyári körülmények között készül. Az alapanyag teljesen homogén, a szemszerkezete miatt anyagában glettelt felületet tudunk kialakítani, ami a festésnél anyag és munkamegtakarítással jár.

b) Belső gépi vakolás - gipszes gépi alapvakolat

 A belső vakolatok csúcsa. A gipsz élettani hatása kitűnő, mert párás levegő esetén a párát magába szívja, száraz levegő esetén pedig kiengedi. Az alapvakolat színe fehér, anyagában gletteljük, nagyon szép, sima felületet lehet kialakítani belőle. Nézze meg, tetszeni fog!

Homlokzat alapvakolása
Az épületek kivitelezésénél, a homlokzatokon a tartó szerkezetre alapvakolatot kell felhordani a színező vakolat vagy a festék fogadására. Ez az alapvakolat lehet sima, mész-cement kötésű vakolat, vagy hőszigetelő képességekkel rendelkező alapvakolat.

a) A mész-cement kötésű gépi alapvakolat nem, vagy csak csekély mértékben különbözik a belső terekben használatos mész-cement vakolatoktól. Némely típusa egy kicsit nagyobb szilárdsági értékekkel rendelkezik. Alapvető feladata, hogy sima, szilárd felületet biztosítson a színező vakolatok, festékek fogadására.

b) A hőszigetelő alapvakolatok abban különböznek a fenti vakolattól, hogy különböző porózus anyagok hozzáadása miatt rendelkeznek hőszigetelő képességekkel.

c) A lábazati alapvakolatok nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak meszet, nagyobb a szilárdságuk, mint a sima alapvakolatoké, ezért alkalmasak lábazatokra történő felhordásra, és különböző színű díszítő lábazati anyag fogadására.

Kérje ajánlatunkat!

hazgeneral@gmail.com


 

Főoldal

Tervezés

Téglaház Építés

Energiatakarékos Ház Építés

Lakásfelújítás

Vakolás

Szigetelés

Tetőtér Beépítés,Tetőfedés

Nyílászárók

Festés

Elérhetőség

kep

 

vakologep